fredag 27 maj 2011

05.15

Jag vaknade jättetidigt. Och liksom min farfar mår jag bäst av att inte ligga och fundera på morgonen, det är bättre att gå upp och ut.
Jag har hört på p1 att det senaste är barfotalöpning. Tydligen kan man köpa dyra barfotaskor som vuxna kan träna i på jobbet, men bara fem minuter åt gången, eftersom fötterna är så svaga för att man har gått i skor jämt. Man vill ju inte vara sist med det senaste, så jag går barfota så mycket jag kan, så även denna morgon.
Det var lite svalt, så jag hade mina finska yllelångkalsonger under nattskjortan och tröjan som Görel har stickat.  När jag skulle åka i mars stod jag på Myrorna och hade ångest (inte på riktigt såklart, men sådär lite) över att alla kläder bara skulle vara för varma här. Jag trodde inte på moster Mariann när hon sa att det kan regna i Italien och att det kan vara bra att ha tjocksockar när man går inne på våren. Men det var sant. Jag har precis stängt av elementet här i rummet och ylletofflorna har jag nött sönder framme i tån.
Men nu är det varmt. Jag hoppas att de som säger att det ska regna i en vecka har rätt. Ändå är det konstigt, man vänjer sig liksom. Man vänjer sig vid att svetten rinner i pannan fastän man jobbar och ska vara fräsch och så känns det ganska svalt när det bara är +25. På så vis kommer jag även att vänja mig vid förhållandena som gäller hemma sen. Så blir det. Jag kommer ändå tycka att det är för varmt på Brännäset i juli.
Men den här morgonen var det svalt ända tills solen gick upp, 06.15.
05.35
Malcolms hus och Sebastianos, där det också finns rum för några gäster.


05.42
05.52
Speglingar i sjön

05.53
06.15


06.40

(Okej, nu blev det djur och natur på temat igen. Jag ska visa arbete och folk en annan gång. Jag har laddat med bilder. Dessutom behövs ju alla tre för att det ska bli ekologi; djur, natur och människor.)

Tack Johanna för att jag fick köpa din kamera, och tack Helena för att jag fick klippa dig för ett objektiv.

6 kommentarer:

 1. Ikväll har vi sett filmen "Trädet". Den var så fin. Jag tänkte på dig och att du också tyckte om den. Liksom du gör de saker vackert mitt i allt som är. Film är bra, när den är bra.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Sådär ja, nu har jag läst din blogg i pausen från mitt tentapluggande och jag har än en gång fått ett knippe energi. Du förmedlar känslorna så bra Fia, jag längtar efter dig! (och håller stenkoll på dig genom bloggen såklart:)

  SvaraRadera
 3. Så himla fina bilder. Kattungarna är så söta att man nästan dör. Saknar dig fin-kusin! Kram

  SvaraRadera
 4. Vadå ska du va på Brännäset i juli? Det hoppas man ju!

  SvaraRadera
 5. Jag menar, som en bild typ. Inte just den här juli, men andra juliar kommer jag ju att hänga där.

  SvaraRadera
 6. Hej Sofia, hur har du det? Hemma i Sörmjöle är mormor på besök, hon tycker kattungarna var fina. Vi skulle vilja ha fler bilder på folket där i Italien. Hälsningar Mamma Pappa Oskar och Mormor!

  SvaraRadera