tisdag 5 juli 2011

When did your heart go missing?

Prinsen är egentligen en ortodox präst och han hade bara semester i en månad från sin kyrka i en liten bergsby i norra Rumänien. Nu var semestern slut och han måste åka hem till fru och barn. Han lämnade välsignat vin i kylen så att jag kan hålla mig onykter ända till helgen. Men i helgen ska jag hålla mig nykter, för på lördag har vi en bröllopsfest till middag och på söndag kommer Johanna Thörns familj hit och hälsar på.

(Så här såg det ut när jag träffade Johanna varje dag i höstas, hon stickade muddar med pärlor och jag gjorde en klänning i tapet.)

Annars jobbar jag i restaurangen och tränar Frosti. Idag har han blivit duschad och igår vågade han nästan gå både in och ut ur rundcorallen. Det är häftigt att träna en häst som inte blivit hanterad förut. Allt är liksom nytt och konstigt, men han lär sig mycket hela tiden. Igår red jag Blida som, när jag kom för tre månader sedan var alldeles ny och det var svårt att bara få på henne grimman. Nu red jag henne i två timmar i skogen. Tänk vad de kan lära sig alltså.


Det kan vara svårt att förstå varandra när man kommer från olika bakgrunder sa han och lutade huvudet åt sidan, när man inte pratar samma språk och tror att Gud sitter på olika moln i himlen. 
Men jag ville visa dig vart jag kommer ifrån, svarade jag. Jag tror att du kommer att gilla att bada naken på klipporna på Korpo. Jag tror att det blir kul på midsommar när alla är tillsammans. Du kan bidra med nya traditioner och mina släktingar kommer att vara intresserade av ditt land och fråga en massa saker. Och jag och din mamma kan titta på blommor och krama om varandra och hon kan tycka om mig jättemycket även om vi inte kan prata med varandra. Och tänk vilken grej för dig att ha en flickvän från Sverige! det måste ju dina kompisar tycka är jättehäftigt. De kanske känner till Zlatan? 
Han suckade och skakade på huvudet. Men du, vi kan väl se vad som händer och sen när du skaffar facebook igen, då lovar jag att lägga till dig på vännerlistan, okej? Men vänta inte på mig, jag kan komma tillbaka tidigast om 15 år, när min yngsta har fyllt 18. Försök hitta någon av din egen sort så länge.
Så jag söker någon som pratar Sörmjöliska, som inte kommer från längre bort än pulkabacken. Som hittar till Brännäset, och som körde genvägen varje gång han vågade och sedan sa aaah när han cyklade in på grusvägen efter Carinas hus. Någon som kan tänka sig att crawla ända från stallet och hem på vintern och som kan sova både i lekstugan och i tält på gården. Och det är väldigt viktigt att vi har samma religiösa bakgrund; Missionshusetsörmjölesångkulan-fg/pg. Det är okej om du har gått lite i scouterna. 

6 kommentarer:

 1. en liten scout6 juli 2011 kl. 00:00

  hej! jag är en person som har lärt sig lite sörmjöliska av sina vänner, sedan har jag även gjort en del andra saker som att säga aaah när jag cyklade in på grusvägen efter carinas hus, sovit i tält på gården och faktiskt gått i scouterna tills jag fick knivmärket. facebook or no facebook, you are on my vännerlista. jag tycker att det är roligt att det går så bra för dig att du kommer stanna ända till november för jag finns här när du kommer tillbaka. kanske en sommarstuga rikare.

  SvaraRadera
 2. Käraste kära!
  Jag tänker på dig och undrar vad som hände med honom? Hoppas vi kan höras snart.
  Kramar och kramar

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tänker på dig kära kusin!

  KRAM!
  Eva

  SvaraRadera
 4. å vad jag saknar dig!
  /Emmap

  SvaraRadera
 5. SLÄNGPUSS OCH SLÄNGKRAM!! önskar du kunde ta en kopp kaffe/ te med mig nu! har nykokat vatten, och ska göra klart håret på min waldorfdocka nu. tänker på dig. Kram annika

  SvaraRadera
 6. Hej Sofia! Tänker på dig-och hoppas att du har det bra! Det ser fint ut på dina bilder! Men den där prinsen var inte riktigt sjysst mot dig, tycker jag.
  Vi har just kommit hem från Gävle, har haft en familjeträff hos Ida och känt bäbisen sparka och ha hicka i magen, det var häftigt! Ha en fortsatt fin sommar! Kram Mariann

  SvaraRadera